مسیر ترانزیتی مورد نظر ترکیه ضعف هایی دارد و از قابلیت لازم برای تبدیل شدن به یک مسیر ترانزیتی اصلی برخوردار نیست و نباید اینگونه فکر کنیم که تمام مزیت های ترانزیتی ایران با این مسیر به خطر افتاده است. اما از این موضوع هم نباید به سادگی عبور کرد که همه کشورهای همسایه در تلاش برای استفاده از مزیت های جغرافیایی خود در مورد ترانزیت کالاها هستند تا بتوانند ...
دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در واکنش به انتشار شایعاتی مبنی بر «واگذاری بخشهایی از سواحل جنوبی کشور و جزیره کیش به چینی ها» توضیحاتی ارائه داد.
بازار روانکار ایران نیز از این آشفتگی ها در امان نبوده است و علاوه بر بلاتکلیفی ناشی از رکورد کرونا و عدم امکان تخمین زمان رهایی از آن که همانند همه بازارهای جهانی آزاردهنده بوده است ، مزید بر آن ، دوگانگی نرخ مواد اولیه و محصولات شرکتهای معظم تعیین کننده در بازار با دیگر تولیدکنندگان خصوصی نیز تکمیل کننده فرآیند حذف تولیدکنندگان خصوصی می باشد.
قیمت قیر ۷۰/۶۰ بشکه نفت پاسارگاد در فوب بندرعباس ۱۸۰ دلار و همین گرید به صورت فله ۱۱۵ دلار در روز ۳۰ می (۱۰ خرداد) مبادله شد. شایان ذکر است که نفت ما در گزارشی در اسفند ماه گذشته که قیمت قیر ایران با گرید ۷۰/۶۰ به ۲۶۰ دلار در هر تن سقوط کرده بود، کاهش قیمت قیر بشکه در دوش بندرعباس به تنی ۱۹۰-۱۸۰ دلار در تن را برای ماههای آوریل و می پیش بینی کرده بود....
پس از پشت سر گذاشتن بحران ذخیره سازی، قیمت نفت در محدوده ۲۰ تا ۴۰ دلار تا پایان سال ۲۰۲۱ قرار گرفته و افزایش بیش از آن هم به نحوه و آمادگی کشورها در مهار کرونا ویروس در سطح جهانی بر می ¬گردد.
پالایشگاه های نفتی مطرح تولید روغن پایه، در خاورمیانه به لحاظ شیوع بحران ویروس کرونا، با تنش اقتصادی جدیدی به نام کاهش تقاضا در بخش های عمومی روبرو شده اند.
ایالات متحده به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده نفت با ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز و گاز طبیعی جهان با افزایش ۱۰ میلیارد فوت مکعب در روز و ۱۱ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۱۷ به ۱۰۱.۳ میلیارد فوت مکعب در روز در سال ۲۰۱۸ رسید که رکورد بی سابقه ای ثبت کرده و بخش اعظم افزایش تولید از جانب صنعت شیل این کشور می باشد.